Julie's own dictum

Like on Facebook

Szerzők

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Contact

Rock and Love on Facebook

Címkék

3oh!3 (1) 4th dimension (1) adam lambert (1) alkalmazott matematika (1) all alone (1) anorexia (1) autó (1) avril lavigne (1) az élet dolgai (19) az operaház fantomja (1) blog (1) bones (1) démon (1) depresszió (1) dollhouse (1) drift (1) dr csont (1) dr melancholia (1) egészségügy (1) egyedül (1) elmebetegség (1) emberi jog (1) értelmetlenség (1) érzelmek (3) etika (1) férfi nő kapcsolat (2) fluor (3) fotó (3) fotózás (2) gorillaz (1) guns n roses (1) hajszín (1) halál (2) harcosok klubja (1) harmadik figyelmeztetés (1) hunnia art bisztró (1) igaz szerelem (1) így jártam anyátokkal (1) indigó gyerekek (1) industrial (1) infantilizmus (1) intelligencia (1) írás (1) ivás (1) jolly roger (1) jonas brothers (1) káoszelmélet (1) karácsony (1) ke$ha (1) keith richards (1) kiss forever band (1) költözés (1) könyv (3) kulisszajárás (1) lét (1) liszt ferenc (1) love and roll (1) magány (3) magyarország (2) mazoizmus (2) mick jagger (1) mika (1) minimalizálás (1) motley crue (1) musical (1) nemzeti színház (1) nyílt próba (1) oktatás (1) olvasmány (1) öngyilkosság (1) party (1) pillangóhatás (1) pink floyd (1) probléma (1) problémamegoldás (2) pro ana (1) pussycat dolls (1) rajongás (1) rajongók (2) rammstein (1) remény (1) részegségi tabu (1) rihanna (1) rock and love (5) rock and roll (2) schneidi vibes (1) szépség (1) szerelem (3) szex (1) színház (2) szülinap (1) testképzavar (1) torchwood (2) tudtad e rovat (3) tuningshow (1) vains of jenna (1) valentin nap (1) veszteség (1) videoklip (1) vlog (1) zene (6) zenész (1) zeneszerzés (1) Címkefelhő

4th dimension

2011.08.11. 10:19 :: mïssJ

"It's like i'm in the 4th dimension and somebody's asking me to describe it and that's what the 4th dimension is about. There's no words, no symbols, no images, it's all pure real energy and vibrations." - John Frusciante

Mitől lesz valakiből rajongó típus? Születni kell rá, hogy teljes szívedből képes legyél szeretni egy számodra teljesen ismeretlen embert? Képzelőerő kell hozzá, az, hogy tulajdonságokat tudj aggatni egy csinos arcra? Képesség az idealizálásra? Magány kell, a megfelelő minőségű és mennyiségű kommunikáció hiánya? Talán ez mind.
Azt vettem észre, hogy azok, akik rajonganak valakiért, legyen az színész, zenész, vagy a szomszéd fiú, sokkal inkább képesek másféle érzések kimutatására is. Ez egyfajta érzelmi tréning, melegen tartja a szívet. A rajongás hihetetlenül erős érzelmi löket, biztos háttér, valamint a negyedik dimenzió előtérbe kerülésének első számú kiváltója. Elsőrangú személyiségfejlesztő, gondolatébresztő. De mi is tulajdonképpen a negyedik dimenzió?  Sokféleképpen nevezhetjük, legtöbben csak azt mondják rá, álomvilág. Szerintem ez több annál, ez nem pontos megfogalmazás.
A negyedik dimenzióban lehetőséged van arra, hogy az légy, aki mindig is lenni akartál. Ott meglehet benned mindaz, amiről egyébként csak álmodsz. Megtöltheted azokkal a dolgokkal, amelyek számodra értékesek. Ha okosan csinálod, egy idő után tapasztalhatod, hogy felveszel tulajdonságokat, amiket eddig csak szerettél volna birtokolni - olyanná válhatsz, amilyen mindig is lenni akartál.
Persze, ha túlságosan elmerülsz benne, ha már csak néha jössz fel levegőt venni, az nagyban megnehezíti a valódi életedet. Elkezdhetsz elérhető közelségben élő embereket idealizálni. Ránézel valakire, és azonnal konkrét elképzelésed alakul ki a személyiségéről. Aztán ha kiderül, hogy másmilyen - és kiderül -, akkor menthetetlenül kiábrándulsz. Eberi kapcsolatok építésére ez nem a legmegfelelőbb módszer. Én rájöttem erre, de azt hiszem, egyszerűen szerencsés voltam - meg persze kellett hozzá az a pofon, hogy elveszítettem néhány olyan embert, akik korábban közel álltak hozzám.

Mondjam, hogy jó dolog a rajongás, csak ésszel kell csinálni? Mondhatom ez, tudva, hogy a rajongásból egyetlen dolog hiányzik teljesen: a logika? Azt hiszem, minden embernek van negyedik dimenziója. Szükségünk is van rá, hogy legyen. Mindenki mással tölti meg, különböző mértékben van jelen az életünkben - de ott van. És ha alaposan figyeled az embereket, néha, néhány pillanatra beleláthatsz a körülötted élők titkos világába. Ez valami, ami teljessé teszi az emberi életet. A lekvár a fánkban.
És ez jó.

Írta, Bertók Eszter

Ez egy jó pár éves írás, ami a mai napig az egyik legjobb szerintem. Hozzáfűznivalóm csak annyi lenne, hogy én szerencsésebb voltam, mint Eszti, és 13 és 14 éves korom között kirajongtam magam. Továbbá, hogy az az álomvilág, és annak vonzatai, amit Eszti leírt, nekem nagyon hasonlítanak egyes Agykontroll módszerekre.

Szólj hozzá!

Címkék: rajongás rajongók 4th dimension

A bejegyzés trackback címe:

https://julieownsdictum.blog.hu/api/trackback/id/tr103105189

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása